Een kersttrui (ja, ik liet me gaan)

Elk jaar die twijfel, maak ik een kersttrui? Zo heerlijk cliché? Of niet? Ik heb het niet zo voor die tijdelijke spullen, vandaar dat het er nooit van is gekomen denk ik.

10

Tot dit jaar! Ja, ik ben gezwicht… Feeërieke heeft naast baby t-shirts, slabbetjes en body’s nu ook baby sweaters. In 3 kleuren. De navy kleurige is perfect voor de kersttrui die ik gedachten heb voor Liezie. Naast de sweater gebruikte ik ook nog flex en pearl glitter flex. Pearl glitter is zo van die flex waar je de glitters op voelt. Ook fonkelt hij zalig in het licht… Op de foto’s draagt Liezie maat 98 of 2 – 3 jaar. De mouwen zijn perfect, hij valt wat breed, maar Liezie is van de magere soort. Een perfect model dus…

Via Plotterpret kocht ik het patroon van de rendiertjes. Die patroontjes zijn ideaal om te verwerken op een trui. Ik maakte een heerlijke meerkleurenafbeelding en perste die op de trui. Ik ben een grote van fan van meerkleuren plaatjes, dus wou ik deze keer niet anders. En in combinatie met glitter kan het al helemaal niet meer stuk… Zwart, bruin, gouden glitters, … De kleuren van mijn rendier.

Ik perste de trui ongewassen 10 sec op 160 graden voor. Daarna puzzelde ik laag per laag. Je hoeft niet telkens volledig je tijd te persen (ik pers meestal 20 seconden, nu deed ik dat 10 seconden), want gezien er verschillende lagen op elkaar komen, worden de onderste lagen telkens opnieuw geperst. LET dus op dat je niet te warm perst, anders gaat je flex krimpen…. met vieze lijmresten als gevolg.

Liezie is niet het beste model, maar hé, het is haar trui (en ze wou hem niet meer uitdoen na het passen) dus zijn de foto’s niet zo top ;-).

Ik nam de foto’s tijdens het opzetten van onze kerstboom (eentje in hout as you can see).

 

Trui en alle flexsoorten: www.feeerieke.be

3 gedachten over “Een kersttrui (ja, ik liet me gaan)

Plaats een reactie