LS2GETHER Stik Belgique! The leatherette.

Oja, alweer een heerlijke blogtour van Let’s sti(c)k together. Dit keer op zijn Belgisch. Deze blogtour is een fijne afsluiter van de feestmaand van Flaflinko.

Ik hackte (één van mijn) favoriete patronen uit La Maison Victor. De leather sweater <3. Die maakte ik al verschillende keren voor mijn kleine grote man, tijd om na te denken over een hack. Algauw kwam ik uit om een kleedje te maken voor Liezie.

The leatherette is geboren 🙂

De leather sweater nam ik als start en ik tekende er een klokrokje aan. De onderste boord van de trui liet ik weg omdat het jurkje dan veel te lang zou komen. De ‘lapjes’ op de schouder, maakte in in de omgekeerde kant van de sweater stof. De mouwboordjes en de hals werkte ik af met oud roze boordstof.

 

Ze heeft maat 92-98 maar ik ben voor ‘op de groei’ dus ging ik aan de slag met maat 98. Gezien mijn kleine dame rank en slank is, hoef ik er geen naad bij te voegen. Heel vaak moet ik ook innemen in de taille.

 

Ik koos een super warm sweater stofje bij Framalo, maar dat is reeds uitverkocht. Grijs met fuchsia glitter. Alles wat een meisje nodig heeft, me dunkt.

Het kleedje is wat lang, we wachten nog even op koude dagen (hopelijk) vol sneeuw om het aan te trekken. Liezie mocht het alvast eens passen om de eieren te roven. Liezie eehhmm…. tja, had geen zin om stil te staan bij het fotograferen (waarom ook???) dus zijn de foto’s ietwat creatief.

 

Ik ben apetrots op mijn creatie. Er volgen er nog. In minder dikke stof en een slagje kleiner ;-).

 

Om het NOG feestelijker te maken, geeft Falflinko 3 prijzen weg!

*** Zin om er eentje te winnen? Ga naar haar blog, reageer en hope for the best ;-)*** Alle geluk!!!

  • boek 200 rokken en broeken van Evelien Cabie
  • boek Stof voor Durf-Het-Zelvers 3 (een cadeautje van Flaflinko zelf voor haar naaiverjaardag, enkel indien ze 500 volgers bereikt)
  • bon twv €30 bij Mon Depot

 

Zin gekregen om nog meer ideeën op te doen? Lees dan snel eventjes de blogs van mijn medeblogsters. Ook zij gingen aan de slag met een Belgisch patroon. Ze hackten er eentje of werkten met een onbekend patroon.

FlaflinkoJust DelphineNathalie’s NaaiselsLarthTwo OwlettesNaaiz10e Sewing projectsStokstaartje doet het zoSewing à la carteMiss PixieGirls in UniformBlogliesjeYjonisBlogrevolutionViTessSewBelJust Just10196Woohoo by DavinaWollebolMaankindjesKreatrienWilwarin CoutureKatrienetteMa’am MusketierThe Needle of ChoiceFrullemieke Vlijtig Liesje KnutseltSpoetnikselsMolemiekeSewbidooDraadjesAdivastyleMade for InkaCrealiefjesStoffenspulletjesHutseprutsMarieke FalderiekeLunatiekKhadetjesLilliepawillieNaaisgerief

13 gedachten over “LS2GETHER Stik Belgique! The leatherette.

Plaats een reactie