Als een kool!

Dat het klopt, dat cliché van kids die groeien als kolen. Eerder maakte ik voor Liezie een kleedje in tricot. Voor haar 2de verjaardag. Het kind is eerder lang en smal dus moet ik doorgaans patronen aanpassen. Liezie heeft ook geen klassiek bol kinderbuikje. Ik teken meestal een maat kleiner dan ze draagt en maak die langer. Aan naadwaarde toevoegen doe ik ook vaak niet mee ;-).

liliMijn kleine meid had een groeispurt, want haar verjaardagskleed is eerder een t – shirt geworden. Tijd voor een nieuwe versie dus. Bij Framalo vond ik een zalig mooi stofje met veren. Stoer, dat past bij Liezie. Ik gebruikte hetzelfde patroontje van Lili gaat naar het strand, maat 80, maar verlengde het bovenstuk en het rokgedeelde met 20 cm.

Ook verkoos ik om lange mouwen te voorzien. Dat is lekker makkelijk in het tussenseizoen. Het zit niet standaard bij het patroon, maar via een link in het patroon kan je die mouwen downloaden. Dat maakt het een all round kleedje. Nog steeds geen voorstander van de kraag, maar die hoef je er niet bij te maken.

Als afwerking gebruikte ik rekbare biais (genoeg keuze in mijn voorraad lingeriestofjes en toebehoren). Het kleedje sluit op de rug met een bijpassende knoop en een elastisch lusje. Tja, kortom makkelijk te maken met de overlock. Er zullen nog jurkjes vanonder mijn machine rollen.

Het kleedje zit als gegoten. Mooie kleuren en een goede pasvorm.

 

stof en patroon: framalo

 

 

 

Een gedachte over “Als een kool!

Plaats een reactie