Porseleinstiften en mijn tekentalent. lol.

Ooit had ik al eens met porseleinstiften gewerkt. Met hele eenvoudige kleuren. Toen ik de porseleinstiften -en vooral het aantal kleuren- bij feeërieke zag, was ik in de wolken. Die wou ik wel eens testen. Ik was een beetje vergeten dat ik niet echt goed kan tekenen (Lees NIET kan tekenen). Laat staan mooi, gelijk kan schrijven…  Tot ik de porseleinstiften in mijn handen had, toen wist ik het weer. Maar wat een heerlijke kleuren had ik. Turquoise en roze. Instant love!

Met de cameo dacht ik de oplossing te hebben gevonden. Dacht. Ik maakte een fijne leuze in verschillende lettertypes en kleefde het vinyl op het bord. Gewoon inkleuren, laten drogen, vinyl verwijderen en afbakken. Easy peasy. Dacht ik alweer. Toen ik het vinyl eraf pulkte zag ik dat de stift wat was uitgelopen. Nochtans had ik goed gewreven en waren er nergens blaasjes te zien. En dat ervan tussen prutselen is geen optie.

Bij de tas testte ik een andere techniek. Bij Hilde@home las ik een tip over carbonpapier. Ik printte de tekst uit via het silhouette programma (hooray for that) en kleefde die op de tas. Daaronder schoof ik een stuk carbonpapier. Dit geeft door wat jij overschrijft of overtekend. Ideaal. Dan kan je gewoon met de porseleinstift over de lijnen gaan.

Ik bakte de tas en het bord af in mijn voorverwarmde oven op 160 graden. Na 25 minuutjes zette ik de oven uit, liet het porselein staan tot het was afgekoeld.

En boehoehoe….  De tas heeft roze letters met zwarte letters eronder. Die krijg ik er niet meer af. Carbondinges bakt dus mee. Awoe!

Met het eindresultaat van het bord kan ik nog leven, maar de tas maak ik weer wit en bedenk ik een nieuw plan. Een strakker… Ik wreef er al over met een schuursponsje en het gaat er toch af. Maar vaatwasbestendig is het wel.

Zonde van de mooie kleuren, nu kan ik het nieuwe jaar nog niet in met nieuwe tassen.

Ideetje niet gelukt, maar dat weten we dan ook alweer. Ik zal op pinterest eens rondsnuffelen naar eenvoudige tekeningen.

 

porseleinstiften in mega mooie kleuren: Feeërieke

tas: ikea

bord: action

carbonpapier: bol.com

 

2 gedachten over “Porseleinstiften en mijn tekentalent. lol.

  1. Ik heb exact hetzelfde ook al eens geprobeerd en dat was inderdaad geen succes… maar tot nu toe heb ik nog niet ontdekt hoe het dan wel moet! Maar wie niet waagt, die niet wint hè!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s